torstai 7. marraskuuta 2013

Es ist so traurig allein zu sein

Puhun hieman saksaa. Pidän sitä kauniina kielenä. Harmi etten osaa sitä yhtä hyvin kuin englantia.

Es fühlt sich wie alle Hoffnung für mich verloren ist, aber Ich will nur dich wieder zu sehen. So geht es...Ich bedaure. 

Päivä on ollut väsyttävä, ryhmäterapiaa ja vähän ruokaa. Kuuntelen musiikkia, katselen ohi käveleviä ihmisiä. Parvekkeella naamani vääntyy surusta, osin musiikin takia, osin siitä miten väsynyt olen. Yksi uusi nimi jonka opin tänään, yksi kasvo, ääni ja katse. En tuntenut mitään kun puhuin hänen kanssaan. Onttous tuli kävellessä kohti kotia. Kasvoi jokaisen ohitetun kohdalla; en tunne heitä.

Parvekkeelta tultua vajosin sohvalle takki päällä. Puristin käteni ilmaan, pitäen kiinni jostakin jota ei ollut olemassa. Kuvittelin lämpöä, vähäistä liikettä. Mikään ei liikkunut, lehdet ovat kaikki pudonneet puista. Tunnen täydellisen yksinolon, surua, en näe mitään.

Suussa maistuu tuhka, minulla ei ole mitään odotettavaa enää. Vain ensi viikon terapia, ei mitään muuta. Saan viettää aikaa nyt taas itseni parissa. Kadun, mitä minä kadun? En osaa vastata, ja hiljaisuus ei vastaa. Surullisista lauluista kirjoitan elämäni. "Miten monta kyyneltä on näissä kirjaimissa?"

Minulla ei ole rahaa, en voi juoda tuskaani. Ehkä parempi niin, tämä täytyy tuntea, täytyy nähdä se miltä tuntuu, kun ei tehnyt jotain oikein. Se on oikein.

Hakkaan itseäni tunteakseni oikeaa kipua, siirtääkseni sitä muualle. Täysillä, reisiin, kehoon ja kiviseen seinään. Voin vaipua alas, tuntea muuta kipua. Heikkous siirtyy kivusta ulos, ja näin tulen vahvemmaksi? Ei saa paeta, ei saa juoda muuta kuin vettä. Nälkä ei kiusaa minua, en syö. Tulen heikoksi?

Et voi paeta yksinäisyyttä.

Post Scriptum: Kirjoitin tämän eilen, mutta en jaksanut kirjoittaa sitä loppuun kuin vasta tänä aamuna. Mutta joooo.

9 kommenttia:

  1. Oletko ajatellut jotain työpajatoimintaa tai muuta kuntouttavaa tekemistä? Mulla oli sellainen mahdollisuus ja pidin sitä hyvänä. Olisin mennyt jos minut olisi hyväksytty sinne/tilaa olisi ollut. Vaikka väkinäinen arki onkin hankalaa eikä vain jaksa, niin on ainakin jokin paikka minne mennä silloin kun ihmiskontaktin puute alkaa käydä ylivoimaiseksi. Siellä voi saada ystäviäkin, koska paja on täynnä eksyneitä ihmisiä eikä siellä tarvitse vetää mitään roolia.
    Luulisin.

    Ethän luovuta.

    - H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi en ole harkinnut, terapialla menen tällä hetkellä, enkä oikein tiedä haluanko mitään muuta tällä hetkellä. Jotkut päivät ovat vaikeita, mutta toiset helpompia. Haluan olla yksin nyt, mutta sekin tunne häviää välillä, niin kuin kaikki tunteet yleensäkin.

      Enkä ole luovuttamassa vielä pitkään aikaan. Sekin on vain tunne, toisaalta vahva sellainen.

      Poista
    2. Ja hei, nyt vähän myössä sanon tämän, mutta jos haluat ihmeessä kirjoitella minulle (tiedät jo ehkä tämän), niin laita viestiä fluvko@gmail.com

      Ei odotuksia, lähinnä mietin jos olet ajatellut asiaa.

      Poista
  2. Törmäsin blogiisi kun laitoin hakusanaksi Mielenterveys. Olen etsiskellyt muiden mt-kuntoutujien blogeja. Voimia arkeen.

    VastaaPoista
  3. jostain oudosta syystä haluaisin tosi kovasti, että kirjoittaisit kirjoista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäpä ettei, jos sattuu sopiva halu kirjoittaa jostakin jota olen lukemassa. Tiina Raevaaran Hukkajoki on tällä hetkellä herättänyt ajatuksia. Käy lähimmässä kirjastossa, luultavasti et kadu vaikka et sitä sieltä löytäisikään.

      Poista
  4. Törmäsin blogiisi ja luin se läpi melkein kokonaan yhdellä istumalla. Ja tuli mieleen eräältä kuvalaudalta tuttu lause; "oletko minä?" En ikinä koskaan ole mihinkään samaistunut niin paljon kuin sinun kirjoituksiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinäisyys on aika yleinen tunne, yhtään sitä vähättelemättä, mutta tervetuloa vain.

      Poista