keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tilanteestani

Edellisten tekstien pohtiessa tunnetilojani masentuneena, ajattelen että nyt on sopivaa selventää tätä varsin epäselväksi jäänyttä tilannettani.

Erosin avopuolisostani (edes vuotta yhdessä ei tullut täyteen) viime vuoden lopulla. Molempien mielestä kyseessä oli järkevä ratkaisu, ja minkäänlaista elämän rikki repivää kiistaa ei tullut. Tunsimme pientä tuskaa aiheesta, mutta kohtasimme tilanteen varsin aikuisesti. Olen etsinyt siitä asti asuntoa itselleni.

Suurin huolenaiheenikin on ollut asunnon puuttuminen ja tyhjän päällä roikkuminen. Maailma tuntuu rajautuvan vain omiin ongelmiin ja OVV:n lähettämiin "Valitettavasti vuokranantaja ei päätynyt valinnassaan sinuun," -tekstiviesteihin. Helmikuun ajan voin vielä etsiä uutta asuntoa, sitten en tiedä mitä tapahtuu. Hostellista saan kuukauden ajaksi yksiön jos pahin käy. Vielä on aikaa.

Ihmissuhteeni tuntuvat välillä helpottavan ja pahentavan masennustani. Tuntemattomat ihmiset jaksavat vielä huomautella eri yhteyksissä elämäntyylistäni, mutta olen jo tottunut tähän. Enää en alistu kiusatuksi, joten voin pitää itseäni nyt vahvempana kuin ennen. Ystäväni ovat välillä lähellä, mutta heilläkin ovat omat ongelmansa. Kestän yksin, pysyn yksin.

En voi valehdella, että en kaipaisi vanhaa kumppanuutta erään ihmisen kanssa jonka menetin viime vuonna. Tosin myös näen sen suhteen osana menneisyyttä joka ei voi tulla takaisin, vanhana arpena joka kutittaa. En voi, ja en edes yritä muuttaa sitä.

Tiedän että asiani järjestyvät ajallaan, mutta mieleni tuntuu toimivan tätä vastaan. Olen yksin, joten selviän yksin. Näin olen tehnyt jo monta vuotta.

2 kommenttia:

  1. kurjaa kuulla, että suhde on loppunut ja muuta. asunnon etsiminen on hanurista. ikävä kuulla, että sulla on sellainenkin taakka. muuten ovv on perseestä. kannattaa katsoa myös tori.fi ja esim. vuokraovi... ja laittaa lehtiin ilmoituksia :) paljon voimia tilanteeseesi.

    -satunnainen lukija

    VastaaPoista
  2. OVV:ltä on tullut n. 2 tai 3 kertaa viikossa sopivia asuntoja, melkein jokaisessa kämpän on saanut vieressä seisonut naisihminen. Tiedän että en ole varmaan se kaikkein sopivin vuokralainen, mutta toistaiseksi en ole vielä epäonnistunut vuokran maksussa. Maailmaa pyörittää raha ja stereotypiat, ilmeisesti.

    Tori.fi:stä olen saanut parikin näyttöä, mutta arpaonni ei suosi minua. Vuokraovi sitten onkin täysin eri tapaus. Ne jotka sinne ilmoituksia laittavat, vievät asuntoihin vähintään parikymmentä ihmistä kerrallaan, ja sitten roskisloton avulla onnekas saa asunnon.

    Köyhällä suomalaisella miesopiskelijalla ei mene nyt hyvin.

    VastaaPoista